مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

تحمل مرگ عزيزان و كنار آمدن با غم از دست دادن آن‌ها مي‌تواند يكي از دشوارترين چالش‌ها در زندگي هر فرد باشد. از دست دادن عزيزان اتفاق دردناكي است كه به‌اجبار همه ما آن را تجربه خواهيم كرد. بااين‌حال نحوه كنار آمدن با آن مي‌تواند تا حد زيادي كيفيت ادامه مسير زندگي هر فرد را مشخص كند. افرادي كه دشواري بيشتري در كنار آمدن با مرگ عزيزان دارند و يا حتي ادامه دادن به روند طبيعي زندگي برايشان باعث ايجاد احساس گناه و عذاب وجدان مي‌شود معمولاً مشكلاتي مانند افسردگي يا كاهش سطح سلامت روان را تجربه مي‌كنند. روانشناسان معتقدند كه به‌طورمعمول يك سال پس از درگذشت فرد زماني است كه اطرافيان مي‌بايست با غم مرگ او كنار آمده باشند. به همين خاطر اگر شما يا هر فردي از نزديكانتان پس از گذشت اين مدت‌زمان همچنان به‌اندازه روزهاي اول غمگين است از يك روانشناس كمك بگيريد.

منبع: تحمل مرگ عزيزان

تحمل مرگ عزيزان

فراموش كردن و تحمل درد و رنج ناشي از مرگ و فقدان عزيزان كار آساني نيست. هر متوفي رابطه نزديك تري داشته باشد، سختي اين مساله بيشتر مي‌شود. اما جدا از مساله نسبت فرد، احساس نزديكي و رابطه عاطفي است كه ما با فرد فوت شده داريم. خيلي اوقات هيچ جايگزيني براي عزيز درگذشته وجود ندارد و ما بايد راهي براي كنار آمدن با اين فقدان پيدا كنيم.

روند كنار آمدن با مرگ عزيزان

روانشناسان معتقدند با مرگ فرد اطرافيان وي شرايط و احساساتي را تجربه مي‌كنند كه شدت و ضعف آن‌ها و همين‌طور گذر سالم از آن‌ها تا حد زيادي بستگي به سلامت روان فرد و همين‌طور عمق ارتباط ميان وي با متوفي دارد. اگرچه همه افراد اين مراحل را خواهند گذراند بااين‌حال احتمال دارد اين مراحل در يك فرد به همين ترتيب اتفاق نيفتند و يا پس از گذراندن يك مرحله فرد مجدداً به اين مرحله بازگردد. چنانچه فردي بتواند از تمامي اين مراحل عبور كند درنهايت خواهد توانست اين واقعيت كه عزيزي را از دست داده بپذيرد و خود را با آن سازگار كند. براي تحمل مرگ عزيزان اطلاع از روند كنار آمدن به شما كمك خواهد كرد.

انكار

اولين قدم در مواجهه با خبر فوت يكي از عزيزان اين است كه فرد دست به انكار واقعيت مي‌زند. در اين شرايط فرد ممكن است احساس كند خواب مي‌بيند و يا در برخي مواقع به‌گونه‌اي رفتار مي‌كند كه گويي متوفي هنوز زنده است. انكار مي‌تواند در برخي افراد براي طولاني‌مدت باقي بماند. براي مثال مادري كه مرگ فرزندش را باور نمي‌كند ممكن است هرروز يك بشقاب غذا براي او سر ميز بگذارد. درصورتي‌كه فردي در محيط اطراف شما دچار اين مشكل شده بهتر است هرچه سريع‌تر از يك روانشناس كمك بگيريد.

خشم

خشم يكي ديگر از مراحلي است كه افراد هنگام كنار آمدن و تحمل مرگ عزيزان خود تجربه مي‌كنند. در واقع احساس خشم وضعيتي است كه پس از باور مرگ فرد براي اطرافيان پيش خواهد آمد. آن‌ها معمولاً از اينكه چرا اين اتفاق براي آن‌ها افتاده عصباني هستند. اين خشم معمولاً به‌صورت شكايت از خدا به دليل بازنگرداندن فرد متوفي ديده مي‌شود و يا درصورتي‌كه متوفي بيمار بوده باشد احتمال دارد كه آن‌ها از پزشك معالج يا ساير افراد خشمگين باشند و آن‌ها را مقصر مرگ عزيزشان بدانند.

چانه‌زني

چانه‌زني مرحله ايست كه بيشتر پيش از مرگ بيماران و يا پيش از مراسم خاك‌سپاري ديده مي‌شود. افرادي كه يكي از نزديكانشان دچار بيماري لاعلاجي شده و پزشكان از درمان وي قطع اميد كرده‌اند و يا افرادي كه هنوز مراسم خاك‌سپاري را برگزار نكرده‌اند معمولاً به دنبال معامله با خدا براي بازگرداندن عزيزانشان هستند. اين موضوع حتي مي‌تواند در طولاني‌مدت به‌صورت درخواست براي ديدن خواب فرد و يا مرگ و رسيدن به او نيز خود را نشان دهد. در اين مرحله تحمل مرگ عزيزان بسيار دشوار است.

افسردگي

افسردگي يا احساس غم يكي از آخرين مراحلي است كه پس از مرگ عزيزان تجربه مي‌شود. در اين شرايط فرد باور دارد كه عزيزي را از دست داده اما با غم از دست دادن وي كنار نمي‌آيد و يا حتي ممكن است از فكر كردن به ادامه زندگي احساس گناه كند. باقي ماندن در دوره افسردگي يكي از شايع‌ترين حالت‌ها براي افرادي است كه عزيزي را از دست مي‌دهند. با توجه به اينكه اين موضوع مي‌تواند آسيب‌هاي بسياري را در سلامت روان فرد ايجاد كند بهتر است در چنين شرايطي از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد.

پذيرش

آخرين مرحله در تحمل مرگ عزيزان و كنار آمدن با آن پذيرفتن شرايط پيش‌آمده است. در اين وضعيت فرد به اين باور مي‌رسد كه اگرچه تلخ، اين اتفاق در زندگي وي پيش‌آمده و اكنون او مي‌بايست به زندگي كردن بدون عزيزي كه از دست داده عادت كند و زندگي خود را ادامه بدهد. هرچه سريع‌تر فرد به اين مرحله و باور برسد، كنار آمدن با اتفاق پيش‌آمده براي وي آسان‌تر خواهد شد. افرادي كه پس از فوت يكي از عزيزانشان دچار بيماري‌هاي روحي مي‌شوند در رسيدن به اين باور دچار مشكل شده‌اند و اصلي‌ترين اقدام روانشناسان نيز اين است كه به آن‌ها براي رسيدن به اين مرحله كمك كنند.

از آنجا كه ميزان نزديكي و نقش آدم‌ها در نحوه كنار آمدن با مرگ آن‌ها ارتباط دارد، پيشنهاد مي‌شود در صورتي كه با چنين مساله‌اي مواجه شديد، در ادامه به مقاله مربوطه مراجعه نماييد.

كنار آمدن با مرگ مادر

غم از دست دادن همسر

فراموش كردن مرگ پدر

مواجهه با مرگ فرزند

 

عوامل تاثير گذار بر تحمل مرگ عزيزان

اينكه يك فرد چطور با مرگ عزيزان خود كنار مي‌آيد به عوامل مختلفي بستگي دارد كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد.

سلامت روان و باوري فرد

افرادي كه قبل از دست دادن يكي از عزيزانشان با اختلالات روحي به‌ويژه افسردگي مواجه بوده‌اند معمولاً در كنار آمدن با اين وضعيت مشكلات بيشتري را تجربه مي‌كنند. گاهي اوقات خبر فوت عزيزان مي‌تواند باعث عود مجدد بسياري از بيماري‌هاي جسمي و روحي باشد. همچنين طرز تفكر فرد نيز مي‌تواند تأثير بالايي در كنار آمدن با اين شرايط داشته باشد. براي مثال برخي افراد از ادامه دادن فعاليت‌هاي زندگي يا لذت بردن از هر چيزي پس از مرگ عزيزانشان احساس عذاب وجدان مي‌كنند. اين موضوع مي‌تواند كنار آمدن با اين مسئله را طولاني‌تر كند.

شخصيت‌هاي وابسته يا افرادي كه همه زندگي خود را در يك نفر خلاصه كرده‌اند نيز در صورت از دست دادن اطرافيان آسيب بيشتري را تحمل خواهند كرد. به همين خاطر اگر در اطراف شما فردي دچار مشكلات روحي است و به‌تازگي يكي از عزيزانش را از دست داده بهتر است نسبت به سلامت روحي وي حساسيت بيشتري داشته باشيد. گاهي اوقات فرد مي‌بايست براي تغيير افكار و باورهاي اشتباه خود از يك مشاور كمك بگيرد. براي آگاهي از روند درمان افسردگي كليك كنيد.

كيفيت ارتباط با فرد متوفي

يكي از موضوعاتي كه تحمل مرگ عزيزان را تحت تأثير قرار مي‌دهد كيفيت ارتباط ميان افراد است. به ميزاني كه ارتباط ميان آن‌ها نزديك‌تر باشد و يا آن‌ها اشتراكات بيش‌تري باهم داشته باشند تحمل فوت سخت‌تر خواهد بود.

ديدگاه‌هاي موجود در جامعه

بعضي از جوامع و فرهنگ‌ها ديدگاه‌هاي خاصي نسبت به مراسم عزاداري و سوگواري براي متوفيان دارند. براي مثال در برخي از فرهنگ‌ها شيون نكردن يا نخراشيدن صورت نشانه بي‌احترامي به فردي كه فوت كرده است مي‌باشد. طبيعتاً در چنين شرايطي كنار آمدن با غم مرگ عزيزان دشوارتر خواهد بود زيرا ديگران از فرد انتظار دارند كه به سوگواري خود ادامه دهد.

سيستم حمايتي اطراف فرد

داشتن دوستان و اطرافياني كه در شرايط سخت همراه فرد باشند و به او براي كنار آمدن با اين شرايط كمك كنند يكي از عواملي است كه تحمل مرگ عزيزان را آسان‌تر مي‌كند. به ميزاني كه فرد احساس كند تنها نيست و كساني هستند كه مي‌تواند روي كمك آن‌ها حساب كند بهتر خواهد توانست با شرايط پيش‌آمده كنار بيايد. براي آشنايي با نحوه دلداري دادن به سوگوار كليك كنيد.

روش هاي مناسب براي كنار آمدن با غم از دست دادن و تحمل مرگ عزيزان

براي تحمل مرگ عزيزان پذيرش داشته باشيد

اولين قدم در كنار آمدن بهتر با غم مرگ عزيزان اين است كه نسبت به اتفاق پيش‌آمده پذيرش داشته باشيد. اگرچه باور اين موضوع كه شما يكي از عزيزانتان را از دست داده‌ايد و مي‌بايست از اين به بعد مسير زندگي خود را بدون او پيش ببريد دردناك است اما تا زماني كه خود را به اين مرحله نرسانيد بخش زيادي از انرژي ذهني شما درگير اين موضوع است و شما نمي‌توانيد به ساير مسائل زندگي خود توجه داشته باشيد.

شفقت نسبت به خود

شفقت نسبت به خود به اين معناست كه رنج و ناراحتي خود را ببينيد و با خودتان به دليل شرايط سختي كه تجربه مي‌كنيد مهربان باشيد. احساس غم در شرايطي كه شما يكي از عزيزانتان را از دست داده‌ايد بسيار طبيعي است و شما مي‌بايست احساسات خود را بپذيريد. اگر مي‌خواهيد گريه كنيد يا براي مدتي تنها باشيد حتماً اين حق را براي خود قائل شويد. پنهان كردن احساسات و خواسته‌ها باعث بروز مشكلات جدي در سلامت روان شما خواهد شد.

براي تحمل مرگ عزيزان برنامه‌ريزي كنيد

پس‌ازاينكه كمي شرايط روحي بهتري پيدا كرديد با خودتان به اين موضوع فكر كنيد كه چه برنامه‌اي براي زندگي پس از مرگ عزيزتان داريد؟ چه تغييراتي را مي‌بايست در برنامه زندگي خود ايجاد كنيد؟ سعي كنيد به‌دقت راجع به اين مسائل بيانديشيد و براي اهداف و تغييرات جديد برنامه‌ريزي كنيد.

روابط اجتماعي را جدي بگيريد

نياز به برقراري ارتباط با ديگران و دريافت محبت و توجه يكي از نيازهاي اساسي همه انسانهاست. تنهايي مي‌تواند شرايط روحي شما را به‌مراتب بدتر كند و مشكلات جدي نظير افسردگي را برايتان ايجاد نمايد. به همين خاطر بهتر است براي كنار آمدن بهتر با مرگ عزيزانتان روابط اجتماعي را جدي بگيريد و براي برگرداندن معيارهاي خانواده سالم كسب اطلاع كنيد.

چه زماني بايد براي تحمل مرگ عزيزان به روانشناس مراجعه كرد؟

پس از مرگ عزيزان در چه صورت مي‌بايست به روانشناس مراجعه كرد؟ اين سؤال براي بسياري از افراد و به‌خصوص آن‌هايي كه يكي از اطرافيانشان به‌تازگي عزيزي را از دست داده ايجاد خواهد شد. به‌طوركلي مشاهده هرگونه رفتار غيرمعمول و نگران‌كننده از سوي افرادي كه اخيراً دچار سوگ شده‌اند مي‌بايست موردتوجه قرار بگيرد. برخي از اين نشانه‌ها شامل موارد زير است. در صورت داشتن هر كدام اين موارد حتما براي مشاوره خانواده اقدام نماييد.

سوگ حل‌نشده

اگرچه نمي‌توانيم براي بيرون آمدن از سوگ و پايان عزاداري زمان خاصي را در نظر بگيريم بااين‌حال روانشناسان معتقدند اكثر افرادي كه دچار اين تجربه مي‌شوند پس از گذشت يك سال با آن كنار مي‌آيند، يعني با گذر زمان تحمل مرگ عزيزان راحت تر مي شود. به همين خاطر اگر پس از گذشت اين زمان فرد هنوز با مرگ يكي از عزيزانش كنار نيامده و يا اگرچه هنوز يك سال زمان نگذشته اما نشانه‌هاي فرد شديدتر از آن است كه بتوان نسبت به آن‌ها بي‌توجه بود مي‌بايست راجع به اين موضوع از يك روانشناس كمك بگيريد. توجه داشته باشيد كه سوگ حل‌نشده مي‌تواند به‌صورت باقي ماندن در هر يك از مراحل سوگ به‌ويژه انكار يا افسردگي ديده شود.

بروز آسيب‌ها و بيماري‌هاي روحي جدي

تجربه از دست دادن يكي از عزيزان مي‌تواند ضربه‌اي باشد كه باعث بروز بيماري‌هاي روحي و جسمي بسياري در فرد شود. درصورتي‌كه فرد پس از فوت يكي از عزيزان دچار مشكلات جسمي يا روحي شده بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد. روانشناسان به فرد براي كنار آمدن سازگارانه تر با شرايط جديد كمك خواهند كرد.

ناتواني در برنامه‌ريزي براي زندگي جديد

برخي افراد نمي‌توانند پس از فوت عزيزانشان با شرايط جديد زندگي سازگار شده يا براي آن برنامه‌ريزي كنند. در چنين شرايطي روانشناسان به فرد كمك مي‌كنند تا با ايجاد اهداف و برنامه‌هاي جديد براي زندگي به مسير خود ادامه دهد. متخصصان با استفاده از روش هاي درماني به شما كمك مي كنند تا در كنار حفظ ياد و خاطره متوفق تحمل مرگ عزيزان تان را بيشتر كرده و به زندگي خود رنگ جديدي ببخشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تحمل مرگ عزيزان مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول درباره تحمل مرگ عزيزان

چطور مي‌توان با مرگ عزيزان كنار آمد؟

بهتر است نسبت به شرايط پيش‌آمده پذيرش داشته باشيد و همين‌طور به خودتان براي تجربه احساسات منفي حق بدهيد. هرچه سريع‌تر بتوانيد اين حقيقت را باور كنيد كه شرايط پيش‌آمده قابل‌تغيير نيست و شما مي‌بايست ادامه مسير را بدون همراهي عزيزي كه از دست داده‌ايد طي كنيد سريع‌تر با اين موضوع كنار خواهيد آمد.

در چه شرايطي پس از مرگ عزيزان بايد به روانشناس مراجعه كرد؟

هنگامي‌كه علي‌رغم گذشتن زمان كافي فرد هنوز به‌اندازه روزهاي نخست درگير غم از دست دادن يكي از عزيزان خود است و يا هنگامي‌كه تجربه مرگ يكي از نزديكان باعث بروز مشكلات روحي مانند افسردگي در فرد شده بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تحمل مرگ عزيزان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/17  ] [ ۱۶ ] [ newmiind ] [ ]

تحمل مرگ عزيزان و كنار آمدن با غم از دست دادن آن‌ها مي‌تواند يكي از دشوارترين چالش‌ها در زندگي هر فرد باشد. از دست دادن عزيزان اتفاق دردناكي است كه به‌اجبار همه ما آن را تجربه خواهيم كرد. بااين‌حال نحوه كنار آمدن با آن مي‌تواند تا حد زيادي كيفيت ادامه مسير زندگي هر فرد را مشخص كند. افرادي كه دشواري بيشتري در كنار آمدن با مرگ عزيزان دارند و يا حتي ادامه دادن به روند طبيعي زندگي برايشان باعث ايجاد احساس گناه و عذاب وجدان مي‌شود معمولاً مشكلاتي مانند افسردگي يا كاهش سطح سلامت روان را تجربه مي‌كنند. روانشناسان معتقدند كه به‌طورمعمول يك سال پس از درگذشت فرد زماني است كه اطرافيان مي‌بايست با غم مرگ او كنار آمده باشند. به همين خاطر اگر شما يا هر فردي از نزديكانتان پس از گذشت اين مدت‌زمان همچنان به‌اندازه روزهاي اول غمگين است از يك روانشناس كمك بگيريد.

 

 

منبع :   تحمل مرگ عزيزان

 

 

مرگ عزيزان و مراحل سوگواري

روانشناسان معتقدند با مرگ فرد اطرافيان وي شرايط و احساساتي را تجربه مي‌كنند كه شدت و ضعف آن‌ها و همين‌طور گذر سالم از آن‌ها تا حد زيادي بستگي به سلامت روان فرد و همين‌طور عمق ارتباط ميان وي با متوفي دارد. اگرچه همه افراد اين مراحل را خواهند گذراند بااين‌حال احتمال دارد اين مراحل در يك فرد به همين ترتيب اتفاق نيفتند و يا پس از گذراندن يك مرحله فرد مجدداً به اين مرحله بازگردد. چنانچه فردي بتواند از تمامي اين مراحل عبور كند درنهايت خواهد توانست اين واقعيت كه عزيزي را از دست داده بپذيرد و خود را با آن سازگار كند. 

انكار

اولين قدم در مواجهه با خبر فوت يكي از عزيزان اين است كه فرد دست به انكار واقعيت مي‌زند. در اين شرايط فرد ممكن است احساس كند خواب مي‌بيند و يا در برخي مواقع به‌گونه‌اي رفتار مي‌كند كه گويي متوفي هنوز زنده است. انكار مي‌تواند در برخي افراد براي طولاني‌مدت باقي بماند. براي مثال مادري كه مرگ فرزندش را باور نمي‌كند ممكن است هرروز يك بشقاب غذا براي او سر ميز بگذارد. درصورتي‌كه فردي در محيط اطراف شما دچار اين مشكل شده بهتر است هرچه سريع‌تر از يك روانشناس كمك بگيريد.

خشم

خشم يكي ديگر از مراحلي است كه افراد هنگام كنار آمدن و تحمل مرگ عزيزان خود تجربه مي‌كنند. در واقع احساس خشم وضعيتي است كه پس از باور مرگ فرد براي اطرافيان پيش خواهد آمد. آن‌ها معمولاً از اينكه چرا اين اتفاق براي آن‌ها افتاده عصباني هستند. اين خشم معمولاً به‌صورت شكايت از خدا به دليل بازنگرداندن فرد متوفي ديده مي‌شود و يا درصورتي‌كه متوفي بيمار بوده باشد احتمال دارد كه آن‌ها از پزشك معالج يا ساير افراد خشمگين باشند و آن‌ها را مقصر مرگ عزيزشان بدانند.

چانه‌زني

چانه‌زني مرحله ايست كه بيشتر پيش از مرگ بيماران و يا پيش از مراسم خاك‌سپاري ديده مي‌شود. افرادي كه يكي از نزديكانشان دچار بيماري لاعلاجي شده و پزشكان از درمان وي قطع اميد كرده‌اند و يا افرادي كه هنوز مراسم خاك‌سپاري را برگزار نكرده‌اند معمولاً به دنبال معامله با خدا براي بازگرداندن عزيزانشان هستند. اين موضوع حتي مي‌تواند در طولاني‌مدت به‌صورت درخواست براي ديدن خواب فرد و يا مرگ و رسيدن به او نيز خود را نشان دهد.

تماس با مشاور

افسردگي

افسردگي يا احساس غم يكي از آخرين مراحلي است كه پس از مرگ عزيزان تجربه مي‌شود. در اين شرايط فرد باور دارد كه عزيزي را از دست داده اما با غم از دست دادن وي كنار نمي‌آيد و يا حتي ممكن است از فكر كردن به ادامه زندگي احساس گناه كند. باقي ماندن در دوره افسردگي يكي از شايع‌ترين حالت‌ها براي افرادي است كه عزيزي را از دست مي‌دهند. با توجه به اينكه اين موضوع مي‌تواند آسيب‌هاي بسياري را در سلامت روان فرد ايجاد كند بهتر است در چنين شرايطي از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد.

پذيرش

آخرين مرحله در تحمل مرگ عزيزان و كنار آمدن با آن پذيرفتن شرايط پيش‌آمده است. در اين وضعيت فرد به اين باور مي‌رسد كه اگرچه تلخ، اين اتفاق در زندگي وي پيش‌آمده و اكنون او مي‌بايست به زندگي كردن بدون عزيزي كه از دست داده عادت كند و زندگي خود را ادامه بدهد. هرچه سريع‌تر فرد به اين مرحله و باور برسد، كنار آمدن با اتفاق پيش‌آمده براي وي آسان‌تر خواهد شد. افرادي كه پس از فوت يكي از عزيزانشان دچار بيماري‌هاي روحي مي‌شوند در رسيدن به اين باور دچار مشكل شده‌اند و اصلي‌ترين اقدام روانشناسان نيز اين است كه به آن‌ها براي رسيدن به اين مرحله كمك كنند.

تحمل مرگ عزيزان | عوامل تأثيرگذار

اينكه يك فرد چطور با مرگ عزيزان خود كنار مي‌آيد به عوامل مختلفي بستگي دارد كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد.

سلامت روان و باورهاي فرد

افرادي كه قبل از دست دادن يكي از عزيزانشان با اختلالات روحي به‌ويژه افسردگي مواجه بوده‌اند معمولاً در كنار آمدن با اين وضعيت مشكلات بيشتري را تجربه مي‌كنند. گاهي اوقات خبر فوت عزيزان مي‌تواند باعث عود مجدد بسياري از بيماري‌هاي جسمي و روحي باشد. همچنين طرز تفكر فرد نيز مي‌تواند تأثير بالايي در كنار آمدن با اين شرايط داشته باشد. براي مثال برخي افراد از ادامه دادن فعاليت‌هاي زندگي يا لذت بردن از هر چيزي پس از مرگ عزيزانشان احساس عذاب وجدان مي‌كنند. اين موضوع مي‌تواند كنار آمدن با اين مسئله را طولاني‌تر كند.

شخصيت‌هاي وابسته يا افرادي كه همه زندگي خود را در يك نفر خلاصه كرده‌اند نيز در صورت از دست دادن اطرافيان آسيب بيشتري را تحمل خواهند كرد. به همين خاطر اگر در اطراف شما فردي دچار مشكلات روحي است و به‌تازگي يكي از عزيزانش را از دست داده بهتر است نسبت به سلامت روحي وي حساسيت بيشتري داشته باشيد. گاهي اوقات فرد مي‌بايست براي تغيير افكار و باورهاي اشتباه خود از يك مشاور كمك بگيرد. براي آگاهي از روند درمان افسردگي كليك كنيد.

كيفيت ارتباط با فرد متوفي

يكي از موضوعاتي كه تحمل مرگ عزيزان را تحت تأثير قرار مي‌دهد كيفيت ارتباط ميان افراد است. به ميزاني كه ارتباط ميان آن‌ها نزديك‌تر باشد و يا آن‌ها اشتراكات بيش‌تري باهم داشته باشند تحمل فوت سخت‌تر خواهد بود.

ديدگاه‌هاي موجود در جامعه

بعضي از جوامع و فرهنگ‌ها ديدگاه‌هاي خاصي نسبت به مراسم عزاداري و سوگواري براي متوفيان دارند. براي مثال در برخي از فرهنگ‌ها شيون نكردن يا نخراشيدن صورت نشانه بي‌احترامي به فردي كه فوت كرده است مي‌باشد. طبيعتاً در چنين شرايطي كنار آمدن با غم مرگ عزيزان دشوارتر خواهد بود زيرا ديگران از فرد انتظار دارند كه به سوگواري خود ادامه دهد.

سيستم حمايتي اطراف فرد

داشتن دوستان و اطرافياني كه در شرايط سخت همراه فرد باشند و به او براي كنار آمدن با اين شرايط كمك كنند يكي از عواملي است كه تحمل مرگ عزيزان را آسان‌تر مي‌كند. به ميزاني كه فرد احساس كند تنها نيست و افرادي هستند كه مي‌تواند روي كمك آن‌ها حساب كند بهتر خواهد توانست با شرايط پيش‌آمده كنار بيايد.

كنار آمدن بهتر با غم از دست دادن و تحمل مرگ عزيزان

براي تحمل مرگ عزيزان پذيرش داشته باشيد

اولين قدم در كنار آمدن بهتر با غم مرگ عزيزان اين است كه نسبت به اتفاق پيش‌آمده پذيرش داشته باشيد. اگرچه باور اين موضوع كه شما يكي از عزيزانتان را از دست داده‌ايد و مي‌بايست از اين به بعد مسير زندگي خود را بدون او پيش ببريد دردناك است اما تا زماني كه خود را به اين مرحله نرسانيد بخش زيادي از انرژي ذهني شما درگير اين موضوع است و شما نمي‌توانيد به ساير مسائل زندگي خود توجه داشته باشيد.

شفقت نسبت به خود

شفقت نسبت به خود به اين معناست كه رنج و ناراحتي خود را ببينيد و با خودتان به دليل شرايط سختي كه تجربه مي‌كنيد مهربان باشيد. احساس غم در شرايطي كه شما يكي از عزيزانتان را از دست داده‌ايد بسيار طبيعي است و شما مي‌بايست احساسات خود را بپذيريد. اگر مي‌خواهيد گريه كنيد يا براي مدتي تنها باشيد حتماً اين حق را براي خود قائل شويد. پنهان كردن احساسات و خواسته‌ها باعث بروز مشكلات جدي در سلامت روان شما خواهد شد.

براي تحمل مرگ عزيزان برنامه‌ريزي كنيد

پس‌ازاينكه كمي شرايط روحي بهتري پيدا كرديد با خودتان به اين موضوع فكر كنيد كه چه برنامه‌اي براي زندگي پس از مرگ عزيزتان داريد؟ چه تغييراتي را مي‌بايست در برنامه زندگي خود ايجاد كنيد؟ سعي كنيد به‌دقت راجع به اين مسائل بيانديشيد و براي اهداف و تغييرات جديد برنامه‌ريزي كنيد.

روابط اجتماعي را جدي بگيريد

نياز به برقراري ارتباط با ديگران و دريافت محبت و توجه يكي از نيازهاي اساسي همه انسانهاست. تنهايي مي‌تواند شرايط روحي شما را به‌مراتب بدتر كند و مشكلات جدي نظير افسردگي را برايتان ايجاد نمايد. به همين خاطر بهتر است براي كنار آمدن بهتر با مرگ عزيزانتان روابط اجتماعي را جدي بگيريد.

تحمل مرگ عزيزان | مراجعه به روانشناس

پس از مرگ عزيزان در چه صورت مي‌بايست به روانشناس مراجعه كرد؟ اين سؤال براي بسياري از افراد و به‌خصوص آن‌هايي كه يكي از اطرافيانشان به‌تازگي عزيزي را از دست داده ايجاد خواهد شد. به‌طوركلي مشاهده هرگونه رفتار غيرمعمول و نگران‌كننده از سوي افرادي كه اخيراً دچار سوگ شده‌اند مي‌بايست موردتوجه قرار بگيرد. برخي از اين نشانه‌ها شامل موارد زير است.

سوگ حل‌نشده

اگرچه نمي‌توانيم براي بيرون آمدن از سوگ و پايان عزاداري زمان خاصي را در نظر بگيريم بااين‌حال روانشناسان معتقدند اكثر افرادي كه دچار اين تجربه مي‌شوند پس از گذشت يك سال با آن كنار مي‌آيند. به همين خاطر اگر پس از گذشت اين زمان فرد هنوز با مرگ يكي از عزيزانش كنار نيامده و يا اگرچه هنوز يك سال زمان نگذشته اما نشانه‌هاي فرد شديدتر از آن است كه بتوان نسبت به آن‌ها بي‌توجه بود مي‌بايست راجع به اين موضوع از يك روانشناس كمك بگيريد. توجه داشته باشيد كه سوگ حل‌نشده مي‌تواند به‌صورت باقي ماندن در هر يك از مراحل سوگ به‌ويژه انكار يا افسردگي ديده شود.

بروز آسيب‌ها و بيماري‌هاي روحي جدي

تجربه از دست دادن يكي از عزيزان مي‌تواند ضربه‌اي باشد كه باعث بروز بيماري‌هاي روحي و جسمي بسياري در فرد شود. درصورتي‌كه فرد پس از فوت يكي از عزيزان دچار مشكلات جسمي يا روحي شده بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد. روانشناسان به فرد براي كنار آمدن سازگارانه تر با شرايط جديد كمك خواهند كرد.

ناتواني در برنامه‌ريزي براي زندگي جديد

برخي افراد نمي‌توانند پس از فوت عزيزانشان با شرايط جديد زندگي سازگار شده يا براي آن برنامه‌ريزي كنند. در چنين شرايطي روانشناسان به فرد كمك مي‌كنند تا با ايجاد اهداف و برنامه‌هاي جديد براي زندگي به مسير خود ادامه دهد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول درباره تحمل مرگ عزيزان

چطور مي‌توان با مرگ عزيزان كنار آمد؟

بهتر است نسبت به شرايط پيش‌آمده پذيرش داشته باشيد و همين‌طور به خودتان براي تجربه احساسات منفي حق بدهيد. هرچه سريع‌تر بتوانيد اين حقيقت را باور كنيد كه شرايط پيش‌آمده قابل‌تغيير نيست و شما مي‌بايست ادامه مسير را بدون همراهي عزيزي كه از دست داده‌ايد طي كنيد سريع‌تر با اين موضوع كنار خواهيد آمد.

در چه شرايطي پس از مرگ عزيزان بايد به روانشناس مراجعه كرد؟

هنگامي‌كه علي‌رغم گذشتن زمان كافي فرد هنوز به‌اندازه روزهاي نخست درگير غم از دست دادن يكي از عزيزان خود است و يا هنگامي‌كه تجربه مرگ يكي از نزديكان باعث بروز مشكلات روحي مانند افسردگي در فرد شده بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

منبع :   تحمل مرگ عزيزان

 

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/1/19  ] [ ۲۱ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 3
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب